شی باتر معجزه ای برای پیری پوست

شی باتر چیست؟ چه کاربردی دارد؟

یکی از بهترین روغن هایی که برای پوست و مو استفاده می شود، شی باتر است. این روغن به حدی خواص بالایی دارد که در بیشتر لوازم های آرایشی از آن استفاده میشود. برای ساخت شی باتر از مغزهای درخت شی استفاده می شود. درخت شی یک درخت بومی در آفریقای مرکزی است. آجیل این درخت جدا میشوند و مغز درون آن، استخراج می شود. مغز درخت شی کاملا خرد می شود و سپس در یک آب در حال جوش ریخته می شود. بعد از چند دقیقه، اسیدهای چرب روی سطح آب جدا می شوند. زمانی که آب خنک شد، روغن به شکل جامد سفید رنگ از سطح آب جدا می شود. به این روغن، شی باتر می گویند.

کاربرد و خواص شی باتر

  1. شی باتر پوست و مو را مرطوب می کند.

از خواص شی باتر آبرسانی قوی آن است. کافی است یک بار از آن استفاده کنید تا معجزه رطوبت رسانی به پوست و مو را با چشم ببینید. زمانی که روغن شی روی پوست قرار می گیرد، فورا جذب پوست می شود. بدین ترتیب یک لایه محافظتی درون پوست ایجاد می کند و مانع از تبخیر آب می شود. با ایجاد تعادل بین چربی های پوستی، رطوبت پوست را حفظ می کند. همچنین کره شی کمک به تغذیه رسانی موها می کند. لایه های درونی مو با این روغن تقویت می شوند.

  1. شی باتر روشن کننده و تیره کننده پوست

عجیب است که یک روغن هر دو خاصیت را درون خود داشته باشد. شی باتر اگر به صورت عادی مصرف شود، باعث روشن شدن پوست و از بین رفتن لکه های پوستی می شود. اگر به عنوان کرم برنزه سازی استفاده شود، کاملا پوست را برنزه می کند.

شی باتر

  1. شی باتر یک ضد آفتاب ضعیف اما کاربردی

با این که شی باتر یک ضد آفتاب ضعیف است و در برابر آفتاب سوختگی کاربرد دارد اما نمی توان آن را جایگزین ضدآفتاب های قوی کرد. شی باتر بین ۳ تا ۴ درصد SPF دارد. استفاده از این روغن برای دور چشم بسیار مناسب است. به ویژه این که بسیاری از کرم های ضد آفتاب را نمی توان به این ناحیه زد.

  1. خاصیت ضد التهابی شی باتر

افرادی که پوست های حساسی دارند، حتما از شی باتر استفاده کنند. هنگامی که پوست تحریک می شود، استفاده از این روغن گیاهی باعث کاهش اثرات التهابی می شود. درواقع این روغن با کمک ترکیباتی که دارد، مانع از ترشح مواد حساسیت زا می شود. در کشورهای آفریقایی از شی باتر برای درمان اگزما استفاده می شود.

  1. کاربرد شی باتر برای نوزادان

این روغن به علت دارا بودن ویتامین E و A برای آفتاب سوختگی، لک، خراش و حتی جوش های پوشکی نوزادان مفید است. از آن جایی که شی باتر خاصیت ضد قارچی و آنتی باکتریایی دارد، تا حد زیادی در درمان بیماری های پوستی نوزادان مفید است. حتی بزرگسالان هم می توانند در درمان برخی از عفونت های قارچی و باکتریایی خود از شی باتر استفاده کنند.

البته به خاطر داشته باشید که این روغن نمی تواند همه عفونت های قارچی را از بین ببرد و تنها چند نوع قارچ پوستی با این کره از بین می روند.

تسکین بیماری های پوستی

اگر بیماری های پوستی مثل اگزما، روزاسه و پسوریازیس دارید، اسیدهای چرب موجود در این روغن گیاهی به کاهش اثرات این بیماری ها کمک می کند. درواقع شی باتر با کاهش تولید سلول های التهابی، به تسکین این بیماری ها کمک می کند.

شی باتر چرب هست اما چربی به جای نمی گذارد!

از مهمترین فواید شی باتر، جذب سریع این روغن در پوست و مو است. اگرچه این روغن چرب است اما به علت خاصیت جذب بالایی که دارد، هیچ روغنی به جای نمی گذارد. به همین دلیل حتی بعد از استفاده از این روغن، احساس سبکی روی پوست خود دارید.

شی باتر باعث می شود شما جوانتر به نظر برسید!

شی باتر سرشار از ویتامین E و A است. این دو ویتامین از اصلی ترین ویتامین های تغذیه کننده پوست و مو هستند. از طرفی این روغن کره ای باعث تقویت کلاژن سازی و کاهش روند تخریب کلاژن ها می شود. خواص آنتی اکسیدانی این روغن به خنثی سازی آسیب رادیکال های آزادی که بر اثر اشعه یو وی و آفتاب به وجود آمده اند می شود. رطوبت رسانی پوست نیز به طور کامل انجام شده است و شفافیت ظاهری ایجاد می شود. با توجه به دلایل گفته شده، shea butter باعث جوانتر شدن شما می شود.

از کجا بفهمیم که شی باتر خریداری شده اصل است یا تقلبی

برای تشخیص تقلبی بودن شی باتر باید آن را روی پوست خود بمالید. اگر زود جذب نشد و بعد از مدت کوتاهی همچنان چربی های نامنظمی روی پوست ماند، شی باتر شما تقلبی است.

با شی باتر ماسک خانگی بسازید!

این روغن را با مواد مغذی دیگری که برای پوست و مو مناسبند ترکیب کنید و از آن ها به عنوان ماسک خانگی استفاده کنید. استفاده از عسل، روغن هسته انگور و شی باتر به عنوان ماسک خانگی می تواند معجزه ای برای پوست شما باشد.

درمان شوره سر

آن طور که به نظر می رسد این روغن گیاهی برای درمان شوره سر مفید است. خشکی سر را از بین می برد و به کاهش پوسته های سر منجر می شود. استفاده از شی باتر روی پوست سر، علاوه بر درمان شوره سر به تقویت فولیکول ها و رشد مو کمک می کند.

آیا شی باتر خوردنی است؟

به شما پیشنهاد می کنیم از این روغن برای خوردن استفاده نکنید. همان طور که می دانید در ساختار این روغن اسید پالمتیک وجود دارد. یعنی همان ماده ای که در روغن پالم مشاهده می کنید. استفاده از این روغن می تواند به قلب آسیب جدی بزند. البته هنوز هم تحقیقات کافی برای خوردن این روغن انجام نشده است. درواقع در کل جهان از شی باتر به عنوان یک محصول آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. تنها در کشورهای آفریقایی از این روغن به عنوان روغن خوراکی استفاده می شود.

شی باتر

با این که این روغن زمان کمی است که در ایران آمده اما در همین مدت زمان کوتاه، طرفداران بسیاری کسب کرده است. کافی است یک بار از این روغن شگفت انگیز استفاده کنید تا از اثراتی که روی پوست و موی شما دارد، لذت ببرید. روغن های گیاهی بسیاری در طبیعت برای پوست و مو وجود دارند که به واسطه خواص بالایی که دارند، در صنعت ساخت لوازم آرایشی از آن ها استفاده می شود. کره شی هم جزو این روغن های گیاهی است. روغن های دیگری که استفاده از آن ها را به شما پیشنهاد می کنیم، روغن جوجوبا، روغن آرگان و روغن ماکادمیا است. پیش از آن که دیر شود، مراقب زیبایی و سلامت پوست خود باشید!

اگر پوست شما جوش می زند و به دنبال راهکاری برای درمان آن هستید، حتما به مقاله درمان جوش صورت مراجعه کنید.

اختصاصی حس خوب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *